Виставка з нагоди 290-річчя від дня народження Григорія Сковороди

Виставка з нагоди 290-річчя в...

12 січня 2012 року в стінах Києво-Могилянської академії відбулося урочисте відкриття художньої виставки „Людина на всі часи”, присвяченої 290 річниці від дня народження видатного українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, педагога Григорія Савича Сковороди. Основу експозиції склали твори багатьох відомих та молодих українських художників і скульпторів. Серед них роботи Леоніда Тоцького, Василя Перевальського, Феодосія Гуменюка, Василя Забашти, Валерія Франчука та інших. 

Це одна із перших акцій із цілої низки заходів, якими протягом року буде  вшановано великого філософа, славетного випускника Києво-Могилянської академії.

Куратор проекту – відомий краєзнавець, член НСКУ Борис Войцехівський. Виставку відкрив президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт. У відкритті бали участь діячі української культури, науки, освіти та представники різних громадських організацій. Прикрасою заходу стали виступи мистецьких народних та студентських колективів, зокрема українські пісні виконав студентський колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка “Роксоланія” та народний колектив “Галявські вечорниці” із села Чорнухи, що на Полтавщині (батьківщина видатного поета). У відкритті також взяли участь студенти-актори театральної студії Києво-Могилянської академії. В стінах виставкового залу лунали колядки та музично оброблені твори із безсмертного “Саду божественних пісень” Григорія Сковороди.

Виставка працює з 12 січня по 2 лютого 2012 року в Галереї мистецтв імені Олени Замостян. Галерея працює з 11:00 до 19:00 щоденно, крім неділі та понеділка.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *