Зустріч із читачами у Національному музеї літератури України

IMG_286721 травня 2015 р. Руслана Маньковська – заступник голови Національної спілки краєзнавців України взяла участь у зустрічі із студентами київських вищих навчальних закладів, яка відбулась у рамках програми «Вшануємо Тараса Шевченка» в приміщенні Національного музею літератури України.

У своєму виступі Руслана Маньковська розповіла молоді про Національну спілку краєзнавців України, яка у 2015 р. відзначає свій 90-літній ювілей, також 100 років від дня народження багаторічного очільника Спілки академіка П. Т. Тронька, ознайомила із проведеними заходами краєзнавців до 200-річного ювілею Тараса Шевченка, зупинилась на презентації колективної праці Спілки «Україна Тараса Шевченка», в якій вміщено матеріали про перебування Т. Шевченка на Батьківщині, а також формування в Україні традиції вшанування пам’яті поета, висвітлюється присутність Кобзаря у всіх аспектах народної пам’яті. Молодих слухачів зацікавили відомості про Шевченка, пов’язані з їхніми малими батьківщинами. Насамкінець Руслана Маньковська передала до бібліотеки музею книгу «Україна Тараса Шевченка», журнали «Краєзнавство» та збірник наукових праць «Краєзнавча Шевченкіана України».

Під час зустрічі звучали пісні на слова Тараса Шевченка у виконанні співачки та бандуристки Надії Боянівської, студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого читали вірші поета.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *