У Мирнограді відбулася презентація книги «Покровський район: подорож у минуле: Історико-краєзнавчі нариси»

Презентація Мирноград3 листопада 2017 року в Мирноградській бібліотеці-філіалі (Мирноград, Донецька область) відбулася презентація книги «Покровський район: подорож у минуле: Історико-краєзнавчі нариси» (Львів, 2017, 318 с.).

На презентацію прибули краєзнавці, бібліотекарі, вчителі, журналісти, а також представники влади з Мирнограда та Донецької ОДА.

Презентація Мирноград-2Історико-краєзнавчі нариси охоплюють різні аспекти становлення та розвитку Покровського району: особливості рослинного і тваринного світу, заселення та освоєння району з найдавніших часів до першої чверті ХІХ століття, характеристики етноконфесійного складу населення, розвитку залізничного та шахтного будівництв. У книзі є місце легендам, спогадам, яскравим історичним особистостям.

Презентація Мирноград-3Відповідальний редактор і упорядник книги – Сергій Луковенко, член НСКУ. Серед авторів – члени НСКУ Валерій Романько (він же автор передмови), Людмила Овсяник, Діана Білоконь, Борис Єкасьов, а також відомі на Донеччині дослідники рідного краю П.Белицький, О.Бурковський, О.Кашивська, Л.Моісеєнко та мешканець Німеччини В.Петкау.

Розкриваючи історію населених пунктів Покровського району, автори намагалися позбавитися «рудиментів радянської ідеології» та стереотипів, заповнити історичні лакуни незаідеологізованою, об’єктивною інформацією. Книга насичена чималою кількістю рідкісних фотографій. Видання розраховане на широке коло читачів, перш за все для молоді.

Презентація Мирноград-4Книги були подаровані не тільки авторам, а й передані у міські та шкільні бібліотеки.

Фінансову підтримку на видання книги надали члени Товариства імені Олекси Тихого з деяких селищ та міст Донеччини (голова товариства Євген Шаповалов, смт Олексієво-Дружківка, член НСКУ).

Олександр Романько,
член НСКУ, НСЖУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *