XVIII науково-краєзнавча конференція «Стародавній Меджибіж в історико-культурній спадщині України. Самоврядні традиції в містах України і Східної Європи»

МежибіжДо 425-річчя набуття Меджибожем магдебурзького права Державний історико-культурний заповідник «Межибіж» спільно з Хмельницькою обласною організацією Національної спілки краєзнавців України 4 травня 2018 року проводять XVIII науково-краєзнавчу конференцію «Стародавній Меджибіж в історико-культурній спадщині України. Самоврядні традиції в містах України і Східної Європи».

Проведення конференції було перенесено на 19 жовтня 2018 р.

Робота конференції планується за такими напрямами:
I. Магдебурзьке право в містах, малих та колишніх містах України: історія, традиції, особливості.
ІІ. Меджибіж у часі: від “города” до міста, від містечка до селища, від районного центру до центру територіальної громади. Літопис трансформацій
IІІ. Міське самоврядування як чинник суспільних, економічних, ментальних та культурних процесів Східної Європи від середньовіччя до наших днів.
IV. Анатомія міської самоврядності: органи та особи, механізми обрання, відповідальності, стосунків з “вищими владами”; етнічна, цехова та інші моделі внутрішньої організації, співжиття, взаємодії.
V. Міська ідентичність у символах та способі життя. Історична та сучасна геральдика та брендування, міські традиції, міський фольклор, міська етнографія, суспільні стани, субкультури.
VI. Місто та міське врядування в документах і артефактах, мемуарах, літературі, музейних фондах та експозиціях. Історіографія та бібліографія.

Заявлені тематичні блоки не є вичерпними і можуть доповнюватися.

Робочі мови конференції – українська, польська, російська. Оргкомітет науково-краєзнавчої конференції приймає наукові доповіді з обов’язковим дотриманням таких вимог: обсяг до 20000 друкованих знаків, наявність анотації і ключових слів (3-10 слів) мовою статті та англійською мовою.
Оргкомітет залишає за собою право відхилення статей, поданих з недотриманням визначених вимог. Можливі додатки – ілюстрації у форматі JPEG, роздільна здатність не менше 300 dpi, підписи до них. Посилання на джерела подаються в квадратних дужках [1], [2, с.3], [4, арк.5], [6; 7].
Список використаних джерел подавати в порядку згадування в тексті і відповідно до вимог ДСТУ щодо бібліографічного опису джерел та літератури.

Збірник матеріалів конференції буде видано як у друкованому, так і в електронному вигляді. У зв’язку з цим для включення доповіді до збірника кожному автору необхідно ознайомитися з умовами Ліцензійного договору про передачу ДІКЗ “Межибіж” невиключної ліцензії, яка дає право на використання твору (опубліковано за посиланням: https://goo.gl/Akr7Hn ).

Заявки на участь і матеріали доповідей надсилати до 20 квітня 2018 року на е-mail: mezhybizh@gmail.com з обов’язковим зазначенням теми конференції: “XVIII науково-краєзнавча конференція “Самоврядні традиції в містах України і Східної Європи”.
Довідки – електронною поштою mezhybizh@gmail.com та у Facebook.

Завантажити заявку

Веб-сторінка конференції

Дату проведення конференції було перенесено на 19 жовтня 2018 р.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *