За підтримки Національної спілки краєзнавців України з’явилося дослідження російської агресії проти України

Під грифом Національної спілки краєзнавців України вийшло монографічне дослідження Юрія Офіцинського, присвячене сучасній війні Росії проти України.

Сучасна російсько-українська війна

Офіцинський Ю. Сучасна російсько-українська війна (за матеріалами газети «The New York Times» 2013 – 2017 років). – Ужгород: РІК-У, 2018. – 312 с.

Повний текст книги

У  монографії відображено результати наукових досліджень, які  виконані автором на кафедрі історії України Ужгородського національного університету в рамках підготовки курсових і дипломної робіт під час навчання на бакалавраті та в магістратурі.

Сучасна  російсько-українська  війна  відразу потрапила в поле наукових інтересів істориків всього світу. У книзі її абсолютно логічно трактовано в контексті глобальних викликів і загроз, довгострокових наслідків для всіх країн західної цивілізації. Юрій ОфіцинськийОб’єктом дослідження монографії стала політична ситуація в України на тлі міжнародних відносин від листопада 2013-го до грудня 2017 р., за яких відбулася цілеспрямована підготовка і повномасштабне російське військове окупаційне вторгнення де-факто на українську територію в межах історико-етнографічних регіонів Крим і Донбас.

Для автора метою стало здійснення аналітичної реконструкції процесу розгортання і перебігу російської агресії в Україні в лютому 2014 – грудні 2017 рр. у цілісному вигляді та у тісному взаємозв’язку з Революцією гідності, що їй передувала як спротив повзучій «мирній окупації», на основі наведених фактів й оцінок на сторінках провідної американської газети «The New York Times».

Науковий консультант монографії: Олександр Реєнт, доктор історичних наук, член-кореспондент НАН України, голова Національної спілки краєзнавців України.

Рецензенти:
Олександр Удод, доктор історичних наук, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, заступник голови НСКУ;
Володимир Баран, доктор історичних наук, завідувач кафедри нової і новітньої історії України Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки;
Михайло Делеган, кандидат історичних наук, заступник директора Закарпатського краєзнавчого музею імені Т.Легоцького, голова Закарпатської обласної організації НСКУ.

Повний текст книги

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *