У Слов’янську відкрили пам’ятну дошку відомому поету і перекладачу Борису Слуцькому

Слуцький - дошка7 травня, у 100-річну річницю від дня народження відомого поета і перекладача Бориса Абрамовича Слуцького на його батьківщині, у місті Слов’янську Донецької області, на будинку старого корпусу педагогічного університету за адресою: вул. Університетська, 12 було відкрито пам’ятну дошку.

DSC00092Ініціатором заходу та автором проекту став відомий краєзнавець, письменник та науковець, голова Донецької обласної організації Національної спілки краєзнавців України Валерій Іванович Романько. Дошка виготовлена меценатами – фірмою ПП «Граніт-сервіс» (директор Андрій Мочалов).

Ініціативу очільника краєзнавців Донеччини підтримали Слов’янська міська влада, єврейська громада Слов’янська, колектив Донбаського державного педуніверситету, деякі інші організації.

DSC00103Дошку освятив отець Владислав – настоятель храму Всіх святих православної церкви України. Право урочисто відкрити дошку було надано голові ДонОО НСКУ Валерію Романьку, заступнику міського голови Юрію Підлісному, професору педуніверситету DSC00099Інні Хижняк.

Присутні почули факти з біографії уродженця Слов’янська Бориса Слуцького, було читання віршів у виконанні викладачів Юлії та Анни Ледняк, магістрантка Валерія Писаренко виконала пісню на слова Б.Слуцького «Лошади в океане» – все це було хвилююче, емоційно.

Тепер кожного дня студенти та викладачі факультету початкової, технологічної та професійної підготовки Донбаського державного педагогічного університету, а також мешканці, які проходять вулицею Університетською, поруч з дошкою українському поетові Володимиру Сосюрі, який двічі відвідав Слов’янськ, будуть звертати увагу й на дошку іншого земляка – вихідцеві з єврейської родини Бориса Слуцького.

Прес-центр
Донецької обласної організації НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *