30-й випуск історико-краєзнавчого наукового альманаху “Південний Захід. Одесика”

Одессика_30Вийшов друком 30-й випуск історико-краєзнавчого наукового альманаху “Південний Захід. Одесика — Юго-Запад. Одессика”.

Статті,  вміщені у виданні, згруповано за наступними рубриками: “Степи Лукомор’я”, “Одеські старожитності”, “Край в епохи диктатур”, “Обличчя земляків”, “Книжкова полиця краєзнавця”.

Південний захід. Одесика. Історико-краєзнавчий науковий альманах. Вип. 30. Одеса: Друкарський дім, 2021. 280 с.

Повнотекстовий варіант 30-го випуску

Одессика-30“15 років тому ініціатива одеських істориків-ентузіастів своєї справи щодо випуску нового історичного видання в декого могла викликати здивування чи скепсис. Адже мова йшла саме про науково-популярний альманах, який би поєднував як професіональних істориків, так і тих, для кого вивчення минулого було своєрідним хоббі.

Але скепсис виявився марним. «Південний Захід. Одесика» витримав випробування часом, за що щира вдячність авторам, головному редактору альманаху Віктору Савченку, взагалі всім, хто був причетний до його появи.

Цей альманах – видання для тих, хто любить Одесу та Одещину, хто залишається невтомним у пошуку нових документів та фактів, відкриває читачам нові особистості, які творили історію краю” – зазначив у вступному слові голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, за підтримки якого видається альманах.

Повнотекстовий варіант 30-го випуску

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *