Всеукраїнська науково-практична конференція «Історико-краєзнавча діяльність у закладах освіти: проблеми і перспективи»

Історико-краєзнавча-робота22 квітня 2021 р. відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Історико-краєзнавча діяльність у закладах освіти: проблеми і перспективи» (онлайн).

Конференція буде проводитися за такими напрямами:

  • Інноваційні підходи до історичного краєзнавства у різних ланках (складниках) освіти: загальній середній, позашкільній, спеціальній, професійно-технічній, післядипломній, фаховій передвищій, вищій освіті
  • Організація та проведення науково-дослідницької, пошуково-краєзнавчої діяльності у закладах освіти
  • Музей закладу освіти як платформа краєзнавчих досліджень в контексті Нової української школи
  • Освітній процес з історичного краєзнавства та концептуальні засади Нової української школи
  • Краєзнавство як дійовий засіб патріотичного виховання

Інформаційний лист

Серед організаторів: Івано-Франківська обласна організація Національної спілки краєзнавців України.

Мета конференції: розширення знань про історичне краєзнавство як комплексне вивчення історії краю і громадський рух, про методику історико-краєзнавчої роботи як одну з важливих його форм у закладах освіти; упорядкування досліджень про рідний край, та їх джерельну базу, способи їх використання, форми організації краєзнавчої діяльності, застосування краєзнавчих знань в освітньому процесі; засвоєння і поглиблення теоретичних та практичних знань, умінь і навичок педагогів, студентів й учнів з організації історико-краєзнавчої, пошукової, музейної, пам’яткоохоронної діяльності в закладах освіти; формування загальних, спеціальних, професійних компетентностей, необхідних для ефективного розв’язування стандартних і нестандартних комплексних задач у професійній педагогічній діяльності.

Для участі в конференції необхідно до 15 квітня 2021 р. зареєструватися в онлайн (або звичайній) формі на сайті Факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника й Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та за бажанням включити тези виступу згідно вимог (додаток 1).
Для реєстрації можна використати Google-форму.

Адреса оргкомітету: кафедра історії України і методики викладання історії факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, вул. Шевченка, 57, 76018, м.Івано-Франківськ, Івано-Франківський обласний державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді, вул. Нечуя Левицького 19, м.Івано-Франківськ.

Контактні телефони:
тел. (0342) 59–60–06 – кафедра історії України і методики викладання історії;
(0342) 58–21–56 – Івано-Франківський обласний державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді
0967452643 – Королько Андрій Зіновійович (відповідальний секретар конференції);
0961717297 – Вороневич Дмитро Петрович; 0500807580 – Паска Богдан Валерійович.

Інформаційний лист

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *