Всеукраїнська науково-практична конференція «100 років української культури в екзилі» (анонс)

100 років української культури в екзиліЗапрошуємо до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції «100 років української культури в екзилі», яка відбудеться 9–10 грудня 2021 р.

Основні напрями роботи:

  • Здобутки української культури 1917–1921 р. в умовах національно-культурного відродження.
  • Стан культури в радянській Україні.
  • Дифузійні процеси української культури на західноукраїнських теренах.
  • Європейські осередки розвитку української культури, освіти та науки ХХ ст.
  • Світові осередки розвитку української культури поза Європейським континентом (Північна і Південна Америка, Австралія, Азія).
  • Комеморативні практики українців за кордоном як культурний феномен.
  • Визначні діячі української культури в діаспорі.
  • Розвиток культурологічної думки української діаспори: націоцентричний вимір.

Інформаційний лист

Організатори:
Міністерство культури та інформаційної політики України, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Національна музична академія україни ім. П.І.Чайковського, Національна спілка краєзнавців України.

Мета:
Всеукраїнська науково-практична конференція «100 років української культури в екзилі» присвячена відзначенню століття феномену розвитку української культури на закордонних теренах після завершення Української революції 1917–1921 рр., коли в силу історичних обставин та політичних репресій разом із діячами українського визвольного руху змушені були емігрувати за межі України представники інтелігенції, митці, діячі культури. Саме тоді був порушений історичний хід української культури, а територія України опинилася під владою більшовиків та ряду європейських країн. Водночас вимушена еміграція культурного цвіту української нації дозволила не лише зберегти, але й примножити надбання української культури, яка продовжувала свій розвиток поза межами України.

Для участі у конференції необхідно до 22 листопада 2021 р. надіслати заявку та тези доповіді на електронну адресу culturology@dakkkim.edu.ua.

Робочі мови конференції: українська, англійська. Форма участі: дистанційна. Участь у роботі конференції безкоштовна.

 Матеріали доповідей будуть розміщені на сайті Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв окремим збірником. Учасникам конференції буде розіслано електронний збірник матеріалів конференції, програму конференції та сертифікат про участь (у форматі pdf) на зазначену у заявці електронну адресу.

Адреса оргкомітету:
Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, вул. Лаврська, буд.9, (к.104, корпус 18), м.Київ, 01015, Україна.

Контактна інформація: т. (044) 280-36-19 – кафедра культурології та міжкультурних комунікацій; (044) 280-21-93 – відділ наукової та редакційно-видавничої діяльності

E-mail: culturology@dakkkim.edu.ua

Інформаційний лист

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *