Презентація книги «Славетні імена Полтавщини. Олександр Засядько»

12 квітня 2010 р. у Полтаві в приміщенні Державного краєзнавчого музею з нагоди Дня космонавтики відбулася презентація книги «Славетні імена Полтавщини. Олександр Засядько», що побачила світ у видавництві «Оріяна» у 2009 р. за активного сприяння Національної спілки краєзнавців України, Полтавського краєзнавчого музею, Полтавського музею авіації та космонавтики, громадської організації «Славетні імена Полтавшини».

Книга присвячена життю та діяльності великого українця, вихідця із с. Лютеньки Полтавської області, нащадка славетного казацького роду, вченого, винахідника, конструктора, військового діяча О.Засядька, як зазначив у вступному слові до книги Голова Національної спілки краєзнавців України, академік НАН України, Герой України П.Т. Тронько: «Він був «піонером» ракетної техніки. І це визнав світ.»

У зустрічі взяли участь відповідальний секретар НСКУ Руслана Маньковська, голова громадської організації «Славетні імена Полтавщини» Валентина Асадчева, директор  Полтавського краєзнавчого музею Катерина Фесик, директор Лютенської середньої школи Іван Чайка, представники органів місцевої влади, викладачі та студенти Полтавського педагогічного, технічного, аграрного університетів.

Р.В. Маньковська вручила Грамоти Національної спілки краєзнавців України за особистий внесок у розвиток краєзнавчого руху В. Асадчевій, Н. Кочерзі, К. Фесик та І. Балибіній.

Учасників зібрання привітала Українська народна капела з м. Москви.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *