Заступник голови НСКУ Руслана Маньковська — гість передачі “Музеї України” на Українському радіо “Культура”

Радіо культураПерший заступник голови Національної спілки краєзнавців України, Заслужений працівник культури України, кандидат історичних наук Руслана Маньковська взяла участь у щотижневій авторській передачі  літературознавця Сергія Гальченка “Музеї України”, яка вийшла в ефір на Українському радіо “Культура” 26 січня 2017 року (11:05?11:45).

Повний запис ефіру.

“Сьогодні ми будемо говорити про Національну спілку краєзнавців України, яка найбільше опікується про музеї України, незважаючи на те, що це не є її прямим обов’язком і це громадська організація” — зазначив на початку ефіру Сергій Гальченко.

У передачі мова йшла про Національну спілку краєзнавців України, проведення її VI з’їзду 23 січня 2017 року, напрями роботи та діяльність у сфері музейного краєзнавства, найближчі перспективи Спілки, книгу Р.В.МаньковськоїМузеї України в суспільно-історичних викликах ХХ – початку ХХІ століть” та ін.

“Що таке форум краєзнавців, який відбувся 23 січня? Це можливість обговорити напрями діяльності або ті заходи, які були проведені, це і можливість сконцентруватися на проблемах, окреслити плани на майбутнє… Спілка краєзнавців у своєму складі об’єднує широкий інтелектуальний потенціал українського суспільства і опирається на освітян — це вища школа, це шкільна освіта; опирається на музейників, бібліотекарів, архівістів… по суті це ті люди, які формують основу нашої української нації, показують її культурний та освітній розвиток…” — підкреслила Руслана Маньковська у розмові.

Під час передачі слухачі мали можливість зателефонувати та поставити питання.

Прослухати повний запис ефіру.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *