VI Міжнародна наукова конференція “Південь України: етно-історичний, мовний, культурний та релігійний виміри”

Конференція_Південь УкраїниНаціональна спілка краєзнавців запрошує до участі в VI Міжнародній науковій конференції “Південь України: етно-історичний, мовний, культурний та релігійний виміри”.

Інформаційний лист

Конференція відбудеться 28–29 квітня 2017 року на кафедрі українознавства, історико-правових та мовних дисциплін Одеського національного морського університету.

Реєстрація учасників конференції відбуватиметься 28 квітня з 9.00 до 9.45 у вестибюлі головного корпусу університету (вул. Мечникова, 34).

Збірник наукових статей за традицією буде видано до початку роботи конференції.

Проблемне поле конференції:

  • Історія народів та етносів Півдня України у часи імперій, тоталітаризму, демократії.
  • Проблеми української та іноземної термінології і термінографії, мовні взаємовпливи.
  • Духовність, традиції та обрядовість української та “сусідніх” етнокультур.
  • Історія християнських церков та долі інших конфесій у регіоні.
  • Роль архівних установ, музеїв та виставок у збереженні та популяризації культурно-історичної спадщини.
  • Міжнародні, правові та міжрегіональні зв’язки і відносини.

В рамках конференції передбачається проведення круглого столу “Декомунізаційні процеси в країнах єврорегіону Нижній Дунай: засоби, досвід, наслідки…”. Організатори конференції запрошують дослідників із зазначеної проблематики до виступу з доповіддю (обсяг доповіді до 8 стор.).

Для участі у конференції необхідно надіслати до 31 березня (включно!) 2017 року текст і заявку, в якій зазначити тему (доповіді, повідомлення) й інформацію про автора (прізвище, ім’я та по батькові, науковий ступінь і вчене звання, місце роботи, телефон, Е-mail). Учасники конференції сплачують оргвнесок у розмірі 200 грн.

Тексти у електронному вигляді обсягом до 7 повних сторінок та відсканований варіант квитанції надсилати разом із заявкою на e-mail: Michailuca@ukr.net

Необхідно також повідомити про потребу в житлі для бронювання готелю. Проїзд і проживання в готелі за рахунок учасників конференції.

Оргвнесок надсилати на адресу: Осипенко Олександру Валентиновичу, вул. Мечникова, 34. (кафедра українознавства, історико-правових та мовних дисциплін), м. Одеса, 65029, контактний тел. (048) 728-31-18,

Е-mail: Michailuca@ukr.net
Координатор:
Михайлуца Микола Іванович (моб.:+380506329744).

Інформаційний лист

Оргкомітет

One thought on “VI Міжнародна наукова конференція “Південь України: етно-історичний, мовний, культурний та релігійний виміри””

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *