Наукова конференція «Збереження та вивчення пам’яток історико-культурної спадщини Волині: досвід, результати, проблеми, перспективи»

SONY DSC
SONY DSC

У жовтні 2018 року Рівненський обласний краєзнавчий музей, спільно з Рівненською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України, проводитиме наукову конференцію «Збереження та вивчення пам’яток історико-культурної спадщини Волині: досвід, результати, проблеми, перспективи».

Планується розглянути питання:
1. Ретроспектива збереження рухомих та нерухомих пам’яток Волині під час перебування краю в складі різних державних утворень ХІХ-ХХІ ст.
2. Проведення реставраційних та консерваційних робіт: минуле, сучасне, майбутнє.
3. Застосування інноваційних технологій у музейній, архівній, бібліотечній сфері, пов’язаних із збереженням пам’яток.
4. Пам’ятки історії, культури, мистецтва, архітектури, археології.
5. Наукові дослідження з питань пам’яткознавства.
6. Пам’яткоохоронна діяльність: ефективність та оперативність.
7. Експедиційна робота спрямована на збереження пам’яток.
8. Комплекси заходів по збереженню об’єктів культурної спадщини.
9. Популяризація пам’яток.
10. Реалізація проектів по збереженню культурної спадщини.
11. Збереження культурної спадщини та розвиток сучасного суспільства.
12. Використання медійних, кіно-, інтернет-технологій з метою збереження пам’яток.
13. Культура збереження пам’яток: виховання та навчання.

Заплановано видання збірника «Наукові записки РОКМ» (вип. XVI).

Оргкомітет приймає статті до збірника та інформацію про авторів до 15 липня 2018 р. Обсяг матеріалів – до 10 сторінок тексту та до 5 ілюстрацій (формат А4). Текст має бути набраний у текстовому редакторі Місrosoft Word for Windows, шрифт Тіmes New Roman, розмір шрифту – 12, міжрядковий інтервал – 1,5. Параметри сторінки: верхній та нижній береги – 2 см, лівий – 3 см, правий — 1,5 см. Формат файлу Word. Текст набирається без переносів слів. Абзацні відступи форматуються в матеріалі, а не з використанням пробілів і табулятора. Текст статті записується в окремий файл під назвою Прізвище.doc; в окремому файлі подається перелік ілюстрацій під назвою Перелік.dос; ілюстрації записуються в окремі файли і розміщуються в папці під назвою Рис.doc. Географічні назви подаються за офіційно прийнятою транскрипцією. Посилання у тексті оформлюються в квадратних дужках, наприклад: [1, с.23], [25, арк.119, рис.5]. У кінці тексту подається пронумерований список джерел та літератури в алфавітному порядку, оформлений згідно з вимогами: Бюлетень ВАК України. – 2008. – №3. – С. 9-13.

Автори статей окремим файлом повідомляють про себе такі дані: прізвище, ім’я, по батькові (без скорочень), науковий ступінь, вчене звання, місце роботи й посаду та адресу електроної пошти для контактів.

Матеріали потрібно надсилати електронною поштою: rivnemuseum@ukr.net

Контактні особи:
Олександр Булига – (067)3604887
Андрій Жив’юк – (096)4704390

Джерело:
Prostir.Museum

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *