На Волині вимагають повернути на посаду директора обласного краєзнавчого музею Анатолія Силюка

Анатолій Силюк14 лютого 2018 року на порталі щоденної всеукраїнської газети “День” було опубліковано статтю під назвою “На Волині вимагають повернути на посаду директора обласного краєзнавчого музею Анатолія Силюка”.

Матеріал присвячено реакції трудового колективу Волинського краєзнавчого музею на рішення сесії Волинської обласної ради не продовжувати контракт з директором музею Анатолієм Силюком, Заслуженим працівником культури України, лауреатом Премії Національної спілки краєзнавців України імені Дмитра Яворницького 2011 р., активним діячем Волинської обласної організації НСКУ.

“У Волинському краєзнавчому музеї відбулися збори трудового колективу, в яких взяли участь і чимало відомих на Волині краєзнавців, науковців, громадських діячів. Приводом для зібрання стало рішення недавньої сесії обласної ради не продовжувати контракт з директором музею Анатолієм Силюком. Останній очолював музей понад чверть століття, у музейній сфері України його вважають хорошим фахівцем, підтвердженням чого стали численні звернення представників інших музейних та реставраційних установ на підтримку Анатолія Силюка. Колектив та музейників України обурило те, яким чином його фактично звільнили. Анатолій Силюк пройшов усі конкурсні випробування, яких вимагає процедура продовження контракту, всі комісії одноголосно рекомендували його кандидатуру на  посаду директора” – йдеться у публікації газети “День”.

За словами авторки Наталії Малімон, “жоден інший регіон України не може похвалитися тим, що у музейній справі зроблено на Волині в роки Незалежності: відкрито 4 повноцінні музеї, у чому велика заслуга і Анатолія Силюка. Музейників, краєзнавців, громадськість Волині загалом обурило саме ставлення до людини, яка багато зробила для регіону…”.

“Приклад  протесту музейників показав,  що люди не будуть миритися зі ставленням до фахівців, яке продемонстрували на сесії обласної ради” – підсумовано у статті.

Повний текст публікації доступний за посиланням.

Джерело:
газета “День”

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *