Музейна перлина в Пирогові відсвяткувала 50-літній ювілей

Пирогово-50-719 вересня 2019 року на Співочому полі Національного музею народної архітектури та побуту України відбулися урочистості з нагоди його 50-літнього ювілею, який відзначався на державному рівні.

Від Національної спілки краєзнавців України, за дорученням Пирогово-50-9голови НСКУ Олександра Реєнта, музейників вітала делегація у складі заступника голови Руслани Маньковської, відповідального секретаря Володимира Дмитрука та секретаря-референта Світлани Архипової.

Лариса Тронько, донька академіка Петра Тронька,  передала генеральному директору музею Оксані Старак-Повякель рідкісні світлини із сімейного архіву, на яких зображений Петро Тронько під час огляду місця під майбутній музей.

Пирогово-50-4У своєму виступі Руслана Маньковська наголосила на визначальній ролі П.Т.Тронька в створенні музею та формуванні експозиції, самовідданості його однодумців і співробітників закладу, вручила Почесні грамоти, Грамоти та Подяки музейникам, передала Вітальну адресу Пирогово-50-6колективу закладу, де голова Спілки Олександр Реєнт побажав, щоб “діяльність музею налічувала ще не одне десятиліття, кількість відвідувачів – лише зростала, а робота в музеї приносила лише радість та задоволення”.

Пирогово-50-8Серед нагороджених Спілкою: генеральний директор НМНАПУ Оксана Старак-Повякель; завідувач науково-дослідного відділу народного мистецтва та фольклору НМНАПУ Інна Кукліна; музикознавець, молодий етнограф-пошуковець, заступник генерального директора з культурно-масової роботи НМНАПУ Пирогово-50-5Анастасія Колодюк; завідувач наукового відділу виставкової діяльності НМНАПУ Олена Громова, а також ветерани музею – етнограф, завідувач експозиційного відділу «Поділля. Зона вітряків» Ніна Зозуля; завідувач експозиційного відділу «Наддніпрянщина. Південь України» Євгенія Гайова; науковий співробітник наукової та дослідницької діяльності НМНАПУ Петро Вовченко.

Пирогово-50-2Гостей та музейників привітали професійні артисти та колективи художньої самодіяльності, прозвучали народні пісні, записані під час наукових експедицій. Свято яскраво продемонструвало неповторність та самобутність української культури, різноманіття її традицій та звичаїв, подвижництво працівників музею, які зібрали і зберігають унікальне надбання нашої держави.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *