Вітаємо із 80-річчям доктора історичних наук, професора Бута Олександра Микитовича

Бут_Олександр_Микитович22 червня 2020 року виповнюється 80 років Буту Олександру Микитовичу – доктору історичних наук, професору кафедри історії України та спеціальних галузей історичної науки Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Не одне десятиліття громадське життя ювіляра було тісно пов’язане з Національною спілкою краєзнавців України, на початку 2000-х рр. він На конф. 2001входив до складу правління НСКУ, брав участь у кількох її з’їздах, є лауреатом Премії НСКУ імені Дмитра Яворницького (2001 р.), нагороджений іншими спілчанськими, державними і відомчими нагородами.

Науковий інтерес вченого формують актуальні проблеми модерної і постмодерної історії України, соціально-економічний і політичний розвиток: комплексний аналіз проблем НЕПу, відбудови і поступу радянської індустріалізації України, управління промисловістю; прояви радянського тоталітаризму: політичні репресії і реабілітація жертв тоталітарного режиму, а також краєзнавство та особливості національних відносин на Донбасі.

Національна спілка краєзнавців України бажає ювіляру безмежних позитивних емоцій та висловлює найщиріші сердечні побажання міцного здоров’я, сімейного добробуту, творчої наснаги, всіляких гараздів!

З глибокою повагою,
голова Національної спілки краєзнавців України,
член-кореспондент НАН України
О.П.Реєнт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *