У Чернівцях член Національної спілки краєзнавців України став лауреатом Муніципальної відзнаки імені Антона Кохановського

Микола СеменюкВідповідно до рішення виконкому Чернівецької міської ради від 22 вересня 2020 року Муніципальною відзнакою імені Антона Кохановського у номінації «Краєзнавча розвідка року» нагороджено члена Національної спілки краєзнавців України, викладача Чернівецького фахового коледжу технологій та дизайну Микола Семенюк.

М.СеменюкМикола Степанович є автором двох монографій, ряду статей на краєзнавчу тематику, автором-розробником макету поштових марок, співорганізатором декількох історико-краєзнавчих заходів, що відбулися у рамках відзначення 500-літнього ювілею мікрорайону Рогізна м.Чернівці.

Наразі краєзнавець продовжує роботу, спільно з представниками УСБУ в Чернівецькій області, над низкою монографій і краєзнавчих розвідок.

Муніципальна відзнака імені Антона Кохановського заснована у 2015 році та призначається з метою вшанування пам’яті видатного громадсько-політичного діяча Буковини та належного відзначення найбільш видатних наукових досліджень, науково-популярних праць і журналістських творів, пов’язаних з історією Чернівців та діяльністю міського самоврядування.

Лауреатів премії визначала комісія до якої увійшли авторитетні науковці, громадські діячі, журналісти, літературознавці, мистецтвознавці, письменники, працівники культури та освіти.

Довідкова інформація:

Семенюк М.Микола Семенюк є автором монографії «Історія УПЦ на теренах Буковини (1990–2008 рр.)» (2009), редактором журналу «Благодатний вогонь» (2008–2010 рр.) Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ КП. Із 2010 р. займається краєзнавчо-дослідницькою діяльністю, а з 2013 р. – працює викладачем філософії та культурології у Чернівецькому коледжі дизайну та економіки (нова назва – Чернівецький фаховий коледж технологій та дизайну).

У 2014 році краєзнавець презентував громадськості  монографію «Ілюстрована історія Рогізної». Залучаючи студентську молодь до вивчення маловідомих сторінок буковинського краю очолює краєзнавчий гурток «Дивопошук», є  членом Національної спілки краєзнавців України. У 2019 р. став ініціатором і співорганізатором ряду історико-краєзнавчих заходів. Зокрема, краєзнавчої виставки «Рогізна 500: від минулого до сучасності», Міської історико-краєзнавчої конференції «Рогізна: погляд крізь роки», церемонії спецпогашення поштових марок з нагоди 500-ліття від часу першої письмової згадки про поселення у мікрорайоні Рогізна та 100-річчя від дня народження провідника Вашковецького районного проводу ОУН Івана Церенюка-«Яреми».

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *