Відбувся ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту дослідницьких проектів МАН 2020

origin_56x2dtmih4rІз 5 по 8 листопада 2020 року в онлайн-форматі відбувався ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту дослідницьких проектів учнів-членів Малої академії наук України.

Презентовані у 65 наукових секціях проекти аналізувалися за стандартами оцінювання міжнародного рівня. Такий формат передбачав сім нових компонентів, два з яких відбулися у вказаний період — постерний захист і наукова конференція.

До цього журі перевірило академічність текстів дослідницьких робіт, а у онлайн форматі оцінювалося вміння учасників презентувати дослідження у форматі «запитання-відповідь», аргументовано доводити свою точку зору (орієнтування в темі проекту й галузі знань загалом) на постерному захисті, а також презентацію найбільш суттєвих результатів дослідження на науковій конференції перед усіма учасниками секції.

Програма:

  • 5 листопада – офіційне відкриття, знайомство зі спікерами;
  • 6 листопада – постерний захист – індивідуальне спілкування учасника з журі щодо наукового апарату і процесу дослідження;
  • 7 листопада – наукова конференція – презентація найбільш важливих результатів дослідження перед журі та іншими учасниками секції;
  • 8 листопада – оголошення переможців і музичний сюрприз, офіційне закриття конкурсу.

У співпраці із Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді представники Національної спілки краєзнавців України долучилися до оцінювання учнівських робіт.

Зокрема, журі відділення історії очолював Реєнт Олександр Петрович — голова НСКУ, заступник директора Інституту історії України НАН України, член-кореспондент НАН України, доктор історичних наук, професор.

МАН -історія УкраїниЧлени Спілки працювали у складі секцій “Історія України” та “Історичне краєзнавство” під керівництвом, відповідно, Падалки Сергія Семеновича — провідного наукового співробітника Інституту історії України НАН України, доктора історичних наук, професора; та Коляди Ігоря АнатолійовичаМАН - іст. краєзнавствопрофесора Історичного факультету Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, доктора історичних наук, професора.

Учнівські постери:
Секція “Історія України”
Секція “Історичне краєзнавство”

Як слушно зазначається на сайті Малої академії наук України, “виклики 2020 року дали можливості стати гнучкими. Це відчули на собі й конкурсанти. Нові правила, нові умови, нові стандарти міжнародного зразка, новий досвід – це те, що пропонував цього року своїм учасникам конкурс. Постерний захист вони сприйняли на «ура», а конференція, на якій учасники один перед одним презентували результати своїх робіт, активувала цікавість та допитливість до проектів колег. Адже саме конференція дала змогу запитувати в інших конкурсантів про деталі їхніх наукових результатів. Це був неймовірний нетворкінг та відчуття спільноти, яка рухається в одному напрямі”.

Загальні підсумки конкурсу

Підсумки конкурсу відділення історії

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *