Друге виїзне засідання Полтавської обласної організації НСКУ до Козельщинського краю

2453639210 жовтня 2021 року члени Полтавської обласної організації Національної спілки краєзнавців України (голова правління – д.і.н., проф., ректор Полтавського університету економіки і торгівлі Олексій Нестуля) на запрошення депутата Полтавської обласної ради Сергія Сушка та місцевої громади краєзнавців відвідали Козельщинський край.

Засідання відбулося у смт Козельщині у Smart Просторі – оновленому приміщенні Козельщинської центральної районної бібліотеки імені Олеся Гончара – найбільш модерного за сучасними критеріями Smart-центру з сучасною багатою бібліотекою, технічним наповненням і локаціями для різних занять за інтересами та креативними дитячими.

DSC_0929Місцеві краєзнавці Іван Кравченко і Григорій Сердюк ознайомили з Козельщинськими історичними місцями. Краєзнавці побували на могилі Михайла Остроградського, на Шар-горі і у жіночому Різдва Богородиці монастирі. Заїхали до стародавнього колодязя біля с.Хорішок. Вийшов цілий туристичний маршрут Козельщинською громадою!DSC_0960

DSC_1020Завдяки Івану Кравченку – людині енциклопедичних знань, полтавські краєзнвці відкрили для себе історію родини всесвітньо відомого математика Михайла Остроградського у с.Пашенівка, сюжети й загадки давньої і нової історії краю, магію Шар-Гори та багато іншого.

Засідання пройшло дуже змістовно у Smart Просторі. Символічно, що саме тут вручили Почесну грамоту Національної спілки краєзнавців України місцевому краєзнавцю, історику Григорію 244743237Сердюку. Крім того, одноголосно було прийнято рішення про присудження Григорію Сердюку звання «Почесний краєзнавець України». Намітилися перспективи подальшої співпраці та нові колективні проєкти.

DSC_0924До лав Полтавської обласної організації було прийнято козельщинського краєзнавця та дослідника Івана Кравченка.

Дякуємо за гостинність Сергію Сушку та його родині, Івану Кравченку, Григорію Сердюку і бажаємо процвітання селищу і його мешканцям!

Полтавська обласна організація НСКУ

One thought on “Друге виїзне засідання Полтавської обласної організації НСКУ до Козельщинського краю”

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *