Всеукраїнська акція «Україна пам’ятає і Світ не забуде»

У зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні Міністерство освіти і науки України ініціює проведення Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Україна пам’ятає і Світ не забуде».

Фото 1.

Організаторами акції є Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді у партнерстві, Український інститут національної пам’яті, Національна спілка краєзнавців України.

Метою Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Україна пам’ятає і Світ не забуде» є виховання у дітей та учнівської молоді ціннісних орієнтирів та дієвого патріотизму на основі знань історії України.

Завершенням акції стане Всеукраїнська краєзнавча конференція учнівської молоді «Україна пам’ятає і Світ не забуде», яка відбудеться 25-26 травня 2023 р. в режимі онлайн за допомогою ресурсу Goole Meet.

Конференція відбуватиметься у два етапи: заочний – робота журі з надісланими матеріалами учасників та очний етап, на який учасники запрошуються організаторами за підсумками заочного етапу.

Організатори залишають за собою право відбору матеріалів для участі в очному етапі.

Очний етап конференції відбудеться 25-26 травня 2023 р. в режимі online за допомогою ресурсу Google Meet.

Для участі у конференції учасникам до 10 травня 2023 року потрібно зареєструватися та прикріпити тези краєзнавчо-дослідницької роботи за посиланням: https://forms.gle/RfoTGvc4JwpjQ49D6. Посилання буде активоване з 1 по 10 травня 2023 року.

Програма конференції передбачає виступи авторів за темою поданої краєзнавчої роботи. Виступаючим надається до 5 хвилин для промови та до 2 хвилин для відповідей на запитання науковців та учасників конференції. Учасники конференції матимуть можливість демонстрації екрану для
показу презентації (світлин, слайдів, карт, схем, діаграм). Звертаємо увагу, що для забезпечення ефективної роботи, презентація не повинна містити відео та аудіо матеріалів, анімації й активні посилання.

Вимоги до електронного вигляду тез краєзнавчо-дослідницької
роботи: мова роботи – українська; обсяг матеріалу до 4 сторінок формату А4 з посиланням на джерела та додатками.
На першій сторінці першою строчкою по центру великими літерами вказується назва краєзнавчо-дослідницької роботи, нижче, праворуч – дані про виконавців: кегль – 12, інтервал – 1,0 (прізвище, ім’я учнів, вихованців, клас, назва учнівського об’єднання, закладу освіти, місто (село), територіальна громада, область), дані про педагогічного керівника роботи (прізвище, ім’я, посада), далі через два рядки – текст роботи.

Текст роботи повинен бути набраний в текстовому редакторі Word для Windows, гарнітура шрифту Times New Roman, кегль – 14, міжрядковий інтервал – 1,0, усі поля – 1,5 см, вирівнювання – по ширині сторінки.

Організатори наголошують, що головним завданням участі у
конференції є безпека її учасників. Умови російсько-української війни змушують виважено ставитися до рівня відкритості особистісних даних, отже при виступі та публікації тез учасник може вказувати інші дані (псевдо, наприклад). У відзнаках організатори ж зазначать правильні дані з реєстрації.

Прес-секретар НСКУ Дмитрій Ніколайчук

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *