У ЧЕРКАСАХ ВІДБУЛАСЯ УЧНІВСЬКА КРАЄЗНАВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ «МОЯ БАТЬКІВЩИНА – УКРАЇНА»

337 грудня 2017 р. у Черкаському обласному центрі роботи з обдарованими дітьми відбулася обласна учнівська краєзнавча конференція «Моя Батьківщина – Україна», яка стала підсумковим заходом обласного етапу однойменної Всеукраїнської краєзнавчої експедиції.

11В ході проведення експедиції школярі брали активну участь у вивченні історичної та культурної спадщини, природного різноманіття рідного краю, знайомилися з пам’ятками історії та природи Черкащини. На конференції було заслухано змістовні і цікаві повідомлення за наслідками досліджень  історичних подій, життя і діяльності відомих земляків, обстеження об’єктів природного довкілля.

30Звертаючись до присутніх, заступник директора Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, член президії правління НСКУ Дмитро Омельченко відзначив, що проведення конференції слугує не тільки поглибленню знань про історичну минувшину рідного краю, але також є чинником об’єднання, консолідації українського суспільства, яке самостверджується та розвивається на шляху самоідентифікації.

16Учасників конференції привітав голова Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Василь Мельниченко. Він побажав учасникам конференції плідної роботи, наполегливості в оволодінні навиками краєзнавчого пошуку. Наголосив, що такі конференції мають не тільки пізнавальне, а й виховне значення, оскільки виховують в учнівської молоді патріотизм, любов до рідного краю і України, повагу до народних традицій і культурних цінностей українського народу. Очільник краєзнавців області відзначив вагому наукову складову представлених робіт: «Такі конференції надзвичайно збагачують учасників, адже вони є своєрідним підсумком походів, експедицій та інших пошукових заходів. Ця робота має наукове осмислення. На таких конференціях формуються навики коректної наукової дискусії».

20Безпосередньо перед відкриттям заходу для його учасників відбулися майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва, а також виставка робіт юних краєзнавців.

Організатор конференціїЧеркаський обласний центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *