Всеукраїнський науковий семінар «Проблеми краєзнавства, музеєзнавства та пам’яткознавства України»

Семінар з музеєзнавства-001Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара спільно з Міністерством освіти і науки України, Дніпровською міською радою, Державним архівом Дніпропетровської областіДніпропетровським національним історичним музеєм імені Д.І.Яворницького, Дніпропетровським обласним центром з охорони історико-культурних цінностей, Дніпропетровською обласною організацією Національної спілки краєзнавців УкраїниАгентством розвитку Дніпра 20 квітня 2018 року проводять Всеукраїнський науковий семінар «Проблеми краєзнавства, музеєзнавства та пам’яткознавства України», присвячений 100-літтю історичної науки та освіти в ДНУ ім. Олеся Гончара.

Інформаційний лист

Робота семінару планується за такими напрямами:
•теоретичні та прикладні аспекти історичного краєзнавства;
•науковий статус та перспективи розвитку музеології;
•теоретичні, юридичні та практичні проблеми охорони пам?яток історико-культурної спадщини;
•основні напрями та завдання професійної підготовки кадрів в сферах історичного краєзнавства, музейної справи та охорони історико-культурних пам?яток;
•видатні особистості історичного краєзнавства, музеєзнавства та пам?яткознавства.

Заявки на участь приймаються до 15 лютого 2018 р., тексти доповіді – до 28 лютого 2018 р. За матеріалами семінару планується видання фахового збірника наукових праць.

Оргкомітет залишає за собою право відбору матеріалів на семінар та для публікації. Запрошення учасникам будуть надіслані персонально за місяць до дати семінару. Учасники семінару надають організаційний внесок у розмірі 100 грн. при реєстрації. Проїзд, проживання та харчування – коштом учасника.

Адреса оргкомітету:
49010, м. Дніпро, просп. Гагаріна, 72. Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, історичний факультет, кафедра історії України.
Відповідальний за проведення конференції – завідувач кафедри історії України, доктор історичних наук, професор Святець Юрій Анатолійович (devotee@i.ua)
Відповідальний секретар оргкомітету – професор кафедри історії України, доктор історичних наук, професор Ващенко Володимир Володимирович (vovanm@i.ua).
Контактний телефон: (056) 374-98-64, електронна адреса: hist_ukr_dnu@i.ua.
Оргкомітет семінару

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *