Відбулася VIII Всеукраїнська краєзнавча конференція «Шляхи сполучення Придніпров’я: від давнини до сьогодення»

DSCN086022 березня 2019 року в стінах Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Дніпропетровська обласна організація НСКУ спільно з Інститутом гуманітарних проблем організувала та провела VIII Всеукраїнську краєзнавчу конференцію «Шляхи сполучення Придніпров’я: від давнини до сьогодення».

DSCN0872Було представлено 26 доповідей. Доповідачі здебільшого представляли різні міста Січеславщини: Дніпро, Кривий Ріг, Нікополь, Марганець. Також були дослідники з Києва, Запоріжжя, Ніжина.

Програма конференції

Учасники конференції акцентували свою увагу на розвитку DSCN0976транспортної інфраструктури Придніпровського регіону з часів бронзи до ХХ ст. Було наголошено на тому, що шляхи сполучень сприяли швидшому заселенню та соціально-економічному розвитку краю. Зроблено пропозицію про необхідність сприяння з боку центральних і місцевих органів влади у створенні матеріальних можливостей для поглибленого вивчення сухопутних і водних шляхів сполучень науковцями регіону. Зокрема, йшлося про вивчення о.Томаківка, річок Томаківка, Базавлук у природознавчому та історико-археологічному напрямах для збереження і забезпечення їх правового захисту.

Голова Дніпропетровської ОО НСКУ
І.О.Кочергін

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *