Наукова конференція «Сотенно-полковий устрій, козацькі війська і полки в Україні (1625–1867 рр.)»

Інфолист. Сотенно-полковий устрій14 травня 2020 р. у Києві відбудеться І-ша наукова конференція «Сотенно-полковий устрій, козацькі війська і полки в Україні (1625–1867 рр.)», метою якої є подальші наукові розробки в галузі історії та краєзнавства щодо вивчення та популяризації зазначеної теми в українському суспільстві.

Конференція присвячена будівництву та збереженню Української Козацької держави, самостійної промисловості, козацьких традицій на основі козацьких сотень, полків і гетьманських столиць (1625–1782 рр.), а також ролі козацьких військ і полків у 1768–1867 рр.

Інформаційний лист

Враховуючи важливість держави Богдана Хмельницького для української історіографії ХХІ ст. та краєзнавства, ключовими проблемами, що розглядатимуться на конференції, будуть:
– історія козацьких полків, сотенних міст і містечок, гетьманських столиць, а також січей і паланок;
– ремесла та промисловість в часи Гетьманщини;
– козацькі війська (Бузьке, Катеринославське та ін. 1769–1867 рр.) в Україні;
– вплив козацьких полків (1812–1856 рр.) на ситуацію в Україні;
– відображення сотень і полків в історичній картографії України та за її межами;
– курінні поселення (станиці) Чорноморського козацького війська на Кубані (1793–1860 рр.)
– Задунайська січ (1775–1828 рр.).
Одним із важливих завдань конференції є доведення до органів самоврядування, суспільства, урядів, організацій і установ в Україні та світі ролі Українського Козацтва в боротьбі за самостійність і незалежність Української держави.
Робочі мови конференції: українська, англійська.

Організатори: Музей Гетьманства, Національна спілка краєзнавців України, Інститут історії України НАН України, Інститут української археографії та джерелознавства ім.М.С.Грушевського НАН України, Українське історичне товариство, Державне науково-виробниче підприємство «Картографія», НДІ Козацтва при Інституті історії України НАН України, Генеральний штаб Об’єднаної Ради Українського та зарубіжного козацтва, Всеукраїнська Рада Старійшин козацьких організацій України.

Реєстраційний лист для участі в конференції необхідно надіслати на електронну адресу організаційного комітету hetmanmus@ukr.net до 1 травня 2020 р. із позначкою «Сотенно-полковий устрій, козацькі війська і полки в Україні (1625–1867 рр.)».

По завершенні конференції планується публікація статей у спеціальному випуску журналу «Український Історик». Статті надсилати на адресу: uha_ukrhist@ukr.net

Інформаційний лист

Оргкомітет

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *