Треті києвознавчі читання: історія та етнокультура. Збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції

Треті києвознавчі читанняВийшло друком видання «Треті києвознавчі читання: історія та етнокультура. Збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції».

Треті києвознавчі читання: історія та етнокультура. Збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 27 березня 2020 р.) / Редкол.: О.П.Реєнт (голова), В.П.Капелюшний, І.К.Патриляк, О.П.Гончаров, Н.В.Терес. К.: «Фоліант», 2020. 436 с.

Повнотекстовий варіант збірника

Проведення вже третьої конференції з такою тематикою (перша відбулася 27 березня 2014 р., друга – 29 березня 2017 р., інформація про конференції публікувалася в журналі «Краєзнавство», висвітлювалася на сайті НСКУ, за результатами цих наукових форумів було видано збірники матеріалів) свідчить про складання певної традиції в проведенні «Києвознавчих читань» в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за участі Національної спілки краєзнавців України та Софійського університету «Св. Климент Охридський».

На третю конференцію було заявлено 98 доповідей (106 учасників). Це доповіді співробітників наукових установ, викладачів закладів вищої освіти, аспірантів, працівників бібліотек та музеїв, краєзнавців, студентів. Учасниками конференції були також науковці з Болгарії, Білорусі, Греції та Німеччини.

До збірника матеріалів конференції увійшло 65 статей (доповідей) 73-х авторів. Розділи збірника відображають традиційні вже для цих конференцій тематичні напрямки: «Дослідники історії Києва. Діяльність наукових установ та товариств, закладів освіти у галузі києвознавства»; «Маловідомі сторінки історії Києва. Дослідження топонімії та соціально-економічного розвитку»; «Наука, освіта, культура та мистецтво Києва»; «Антропологія міста: духовність, етнічність, повсякдення».

Повнотекстовий варіант збірника

Олександр Гончаров,
голова Київської міської організації НСКУ

4 thoughts on “Треті києвознавчі читання: історія та етнокультура. Збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції”

  1. Національна спілка краєзнавців України виступає як Всеукраїнська організація, що провадить свою роботу в різних регіонах України. Роботу її видно, на неї реагують громадяни, вчені. Як громадська організація вона робить значно більше з національно-патріотичного виховання громадян, популяризації історії, чим ряд гучних (за іменами громадських організацій). Хочеться побажати керівництву Спілки і далі високо тримати планку.

  2. Побачив світ Зб.матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції “Треті києвознавчі читання: історія та етнокультура”. До збірника матеріалів конференції увійшло 65 статей, 73-х авторів., зокрема і зарубіжних. Розділи збірника розкривають такі тематичні напрямки: «Дослідники історії Києва. Діяльність наукових установ та товариств, закладів освіти у галузі києвознавства»; «Маловідомі сторінки історії Києва. Дослідження топонімії та соціально-економічного розвитку»; «Наука, освіта, культура та мистецтво Києва»; «Антропологія міста: духовність, етнічність, повсякдення».

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *