Відбулася науково-практична конференція «Черкащина в контексті українського державотворення»

Черкащина 7Черкаська обласна організація Національної спілки краєзнавців України взяла активну участь у підготовці та проведенні регіональної  науково-практичної конференції «Черкащина в контексті українського державотворення».

Захід відбувся на базі Черкаського державного технологічного університету і був присвячений 25-річчю Конституції України та 30-річчю Незалежності України.

У конференції взяли участь науковці та громадські діячі з Черкащини та Києва.

Черкащина 1Перед початком конференції на університетській площі Знань до погруддя Михайла Сироти представники обласної та міської влади, освітяни, громадські діячі  та жителі Черкас поклали квіти, ушанувавши пам’ять «батька української Конституції», який пройшов шлях від викладача до проректора Черкаського державногоЧеркащина 2 технологічного університету і звідси пішов у політику, ставши одним із творців Основного Закону України.

Черкащина 4З доповіддю «Михайло Дмитрович Сирота: громадянин, патріот, один із творців Конституції України» виступив заступник голови облорганізації НСКУ, проректор ЧДТУ, професор Валентин Лазуренко. Він зупинився на основних віхах життя і державної та політичної діяльності Михайла Сироти, його внесок у розбудову держави.

Черкащина 5«Відродження та розвиток краєзнавчого руху на Черкащині в роки Незалежності України» – такою була тема виступу на  пленарному засіданні голови облорганізації НСКУ, професора Василя Мельниченка.

На пленарному засіданні з повідомленнями виступили члени НСКУ Тетяна Клименко, Олександр Вєтров, Богдан Кулинич.

Черкащина 6Науково-практична конференція «Черкащина в контексті українського державотворення» стала добрим дискусійним майданчиком, метою якого було спонукати до осмислення державотворчого потенціалу, ролі й значення Черкащини в утвердженні Незалежності України.

Черкащина 3У своїх виступах учасники  конференції зосередили увагу на соціально-економічних, політичних, культурних та освітніх аспектах розвитку регіону, зокрема на внеску уродженців Черкащини у розбудову країни.

Богдан Кулинич,
член Національної спілки краєзнавців України

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *