У Слов’янську вручено премію імені Михайла Петренка

21 вересня 2016 року уже вп’яте у Слов’янській центральній міській бібліотеці в урочистій обстановці вручено Загальнослобожанську літературно-мистецьку премію імені  Михайла Петренка.

премія Петренка-1Згідно рішення комісії з присудження премії від 7 вересня 2016 року премія імені Михайла Петренка за 2016 рік вручена:
— у номінації «Поезія»: Максименку Олегу Леонідовичу, члену Національної спілки краєзнавців України, поету (м.Краматорськ Донецької обл.) — за збірку поезій «Співи степу» та інші поетичні, науково-популярні та просвітянські праці, які пропагують українську культуру, яка розвивалася на території Донеччини у ХІХ–ХХ ст.;
— у номінації «Пропаганда життя і творчості Михайла Петренка»:  Білоконь Діані Петрівні, учителю, члену Національної спілки краєзнавців України (с.Петрівка Покровського р-ну Донецької обл.) — за публіцистичні статті та літературно-художні матеріали, опубліковані у періодиці;
— за пропаганду життя і творчості М.Петренка серед населення Покровського району Донеччини: Щибрі Леоніду Івановичу, члену Національних спілок журналістів і краєзнавців України, кінорежисеру (м.Ізюм Харківської обл.) — за публіцистичні статті про М.Петренка у періодиці; за створення художнього фільму «Найда», першої екранізації однойменного літературного твору М.Петренка.

премія Петренка-2Слід зазначити, що премія імені М.Петренка заснована 2012 року й щорічно вручається у номінаціях «Поезія» та «Пропаганда життя і творчості М.М.Петренка». Ця відзнака з’явилася з ініціативи голови правління Донецької обласної краєзнавчої організації Валерія Романька, за його кошти виготовлені й пам’ятні знаки та посвідчення.
З минулого року меценатом премії виступив громадський діяч, краєзнавець та письменник з Харківщини Микола Шакін, який забезпечує грошову винагороду лауреатам. А з цього року матеріально премію підтримав й меценат зі Слов’янська, начальник Сіверсько-Донецького басейнового управління, почесний краєзнавець Донеччини Віктор Антоненко.

Донецька ОО НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *