Позачергова конференція Івано-Франківської обласної організації НСКУ

Конференція Іф ОО НСКУ-217 травня 2017 р. в приміщенні Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка відбулася позачергова конференція Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Обговорювалися питання розвитку прикарпатського краєзнавства у контексті завдань поставлених VI з’їздом Національної спілки краєзнавців України. Було розглянуто перспективні задачі стосовно обласної Програми розвитку краєзнавства.

Конференція Іф ОО НСКУПісля змістовного тривалого обговорення питань порядку денного прийнято пропозиції щодо проекту Програми розвитку краєзнавства в області, створення на новій джерельній базі історії сіл і міст області. Було обговорено та затверджено нову редакцію Положення про Івано-Франківську обласну організацію НСКУ. Обговорено та запропоновано кандидатури  на здобуття обласної премії імені Володимира Полєка в галузі краєзнавства. За особливий внесок у розвиток краєзнавства, вивчення, збереження і популяризацію історико-культурної спадщини Прикарпаття представлено до цієї нагороди членів Спілки – Барана Євгена Михайловича, Никифорука Володимира Михайловича, Драбчука Івана Васильовича, Глаголюка Василя Петровича, Горбань Галину Василівну.

Прийнято рішення про Лауреатів премії ім. Є.Паранюка Івано-Франківської обласної організації НСКУ. За багатолітню та плідну подвижницьку краєзнавчу працю ними стали Андріїшин Степан Васильович та Гаврилів Богдан Михайлович. Учасники засідання порушили клопотання до міського голови Івано-Франківська п.Руслана Марцінківа про заснування міської премії у галузі краєзнавства. Було обговорено план заходів по відзначенню 28 травня Всеукраїнського дня краєзнавства, зокрема проведення виставки краєзнавчого доробку членів Спілки в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка та зустрічей з краєзнавцями.

Наголошено на необхідності якісної підготовки і проведення 27 вересня 2017 р.  Всеукраїнської науково-практичної конференції «Русалка Дністровая» – перша книга українською мовою в Галичині: загальнонаціональний та європейський контекст» (з нагоди 180-річчя з дня першого виходу), яка відбудеться під егідою Національної спілки краєзнавців України, Національної спілки письменників України, Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника та Івано-Франківського національного медичного університету.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *