Відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Луганщина: краєзнавчі розвідки»

124 квітня на базі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка у місті Старобільськ відбулася значна подія для регіону – Всеукраїнська науково-практична конференція «Луганщина: краєзнавчі розвідки».

14Основними організаторами виступили Луганська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та Відділ історичної спадщини ПАТ «Укрзалізниця».

11Вказана конференція є центральною подією у роботі Луганської обласної організації НСКУ. У минулому році традицію збиратися на подібні наукові форуми було відроджено після вимушеної евакуації. Якщо минулорічна конференція була першою спробою та мала регіональний рівень, то цього року вона стала дійсно масштабною й отримала статус Всеукраїнської.

2«Краєзнавчий рух об’єднує різні сфери наукового пізнання. Так, на сьогоднішньому форумі результати своїх досліджень представлятимуть історики, філологи, літературознавці, педагоги та екологи. Усіх нас об’єднує бажання досліджувати наукові проблеми, пов’язані зі своїм регіоном, містом, селом або селищем. Хочеться підкреслити, що саме краєзнавчі розвідки різних напрямів переконливо доводять, що Луганщина – це український регіон з багатою історичною та культурною спадщиною» – зазначив у своєму зверненні голова Луганської ОО НСКУ Віталій Семенович Курило.

10У роботі конференції взяли участь доктори та кандидати наук, співробітники Луганського обласного краєзнавчого музею, Луганської обласної універсальної бібліотеки ім. М. Горького, 12шкільні вчителі та дослідники рідного краю з Луганщини, Києва та інших регіонів України. В межах конференції були підбиті підсумки обласного шкільного конкурсу «Краєзнавчі публікації», переможці отримали почесні грамоти та цінні подарунки від ЛОО НСКУ.

93Знаковим також стало вручення квитків НСКУ новим членам спілки, оскільки не дивлячись на всі складнощі, що сьогодні існують у регіоні, Луганська обласна організація поповнюється новим дослідниками рідного краю.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *