Відкрито прийом заявок на Другий міжнародний історичний хакатон

Дату заходу оновлено: 14–16 листопада 2020

Хакатон

Design: @olle.l.olle

Міжнародний історичний хакатон #hack4history пройде вдруге у Мінську з 14 по 16 листопада 2020.

До участі запрошуються команди істориків, викладачів, співробітників музеїв, представників НГО, журналістів, дизайнерів і IT фахівців, у тому числі студентів з Німеччини, Росії, Польщі, України і Білорусі.

Метою хакатону буде розробка нових цифрових продуктів і IT рішень для використання в історичній освіті, культурі пам’яті та популяризації пам’ятних місць і музеїв на тему Другої світової війни.

Впродовж 48 годин команди розроблятимуть цифрові продукти, що стосуються історичного місця, події або іншої теми.

Як буде відбуватись хакатон?

Хакатон #hack4history розпочнеться зі знайомства учасників і презентацій ідей їх проектів. Команди коротко представлять свої ідеї за темами культури пам’яті і мультиперспективності про Другу світову війну, після чого почнуть роботу над прототипами впродовж 48 годин.

Дві доби 30 учасників будуть працювати спільно з експертами і фахівцями у дизайні, програмуванні, проектному менеджменті та піарі. За підсумками роботи, команди представлять свої прототипи (додатки, веб-сайти, ігри, мультимедіа проекти та інші).

Члени журі оберуть три команди-переможниці, які отримають фінансову підтримку (у розмірі до 2000 євро) для закінчення розробки проектів. До грудня команди, що отримають перемогу, будуть працювати з експертами і закінчать роботу над проектами. Реалізовані продукти будуть опубліковані на Digital History Network about-history.info та презентовані у середині грудня (на онлайн заході).

Хто може брати участь?

Подавати заявки на хакатон ми запрошуємо команди з 2-4 чоловік, що складаються з молодих істориків, співробітників музеїв, представників НГО з Німеччини, Росії, Польщі, України та Білорусі. Перевагу буде надано командам, в складі яких є IT експерти і дизайнери.

Як подати заявку?

Відбір учасників на хакатон відбуватиметься на конкурсній основі. Якщо ви хочете брати участь, будь ласка, заповніть форму до 26 жовтня (включно).
Подати заявку!

Умови участі:

Організатори покривають транспортні витрати (у розмірі до 250 €), проживання у Мінську (в двомісних номерах), харчування і страховку для 30 відібраних учасників.

Робочі мови хакатону – російська та англійська (з перекладом).

Детальна інформація про захід за посиланням.

Інформація про Covid-19: Через складну ситуацію у світі важко будувати довгострокові плани щодо міжнародних заходів. Тому ми не виключаємо можливості зміни формату хакатону на онлайн-формат. Ми повідомимо вам про всі можливі зміни і обіцяємо зробити все можливе для підтримки вашої безпеки і здоров’я.

Організатори:
Проект реалізується Міжнародним освітнім центром у Дортмунді (IBB Dortmund) та Мінським міжнародним освітнім центром імені Йоханнеса Рау в Мінську (IBB Minsk) за фінансової підтримки Федерального міністерства іноземних справ Німеччини.

Партнери:
Фонд розвитку Брестської фортеці (Білорусь)
Міжнародний Меморіал (Росія)
НГО Інститут соціальних стратегій та ініціатив (Україна)
Фонд Карта Центр (Польща)

Контакти:
За усіма питаннями хакатону #hack4history звертайтесь за адресами fabijanic@ibb-d.de або events@ibb.by

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *