Валерій Іванович Романько, педагог, краєзнавець, журналіст, письменник: біобібліографічний покажчик

Покажчик_праць_2021Голова Донецької обласної організації НСКУ Валерій Романько видав біобібліографічний покажчик, своєрідний підсумок своєї діяльності – педагогічно-освітньої, краєзнавчої, письменницької, журналістської, громадської.

Це серйозна, доволі солідна праця людини, яка чимало часу та сил віддає УЛЮБЛЕНІЙ справі, тому, мабуть, і результати вагомі: більше 30 окремих видань, близько 900 статей різноманітного характеру (наукових, методичних, публіцистичних), редактор та упорядник близько 20 видань.

Валерій Іванович Романько: біобібліографічний покажчик / ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет»; упоряд. В.І.Романько. Слов’янськ: Вид-во Б.І.Маторіна, 2021. 48 с.

Повний текст покажчика

КоллажВ.І.Романько проводить велику громадську роботу. А ще, як нам відомо, він любить землю, яка віддячує йому хорошими врожаями винограду, помідор, огірків, яблук…

Високо оцінив багатогранну діяльність Валерія Романька Іван Дзюба, письменник, академік, Герой України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка:

«Валерій Іванович Романько (1952 р. н.) – один із активних учасників літературного й культурного життя на Донеччині. …це один із тих сумлінних трудівників на ниві української культури, яких багато на Донеччині і яких ми так мало знаємо.
У всьому різноманітному доробку Валерія Івановича Романька важливим є природне для нього поєднання педагогічного, краєзнавчого і літературознавчого підходів…
Немає сумнівів, що за його послідовною і впертою роботою стоїть палке бажання краще обізнати своїх земляків із духовним багатством краю. І не лише земляків, а й усіх українців. Бо, зрештою, всі ми земляки».

Джерело цитати: Іван Дзюба. З Донецького калейдоскопа. 2. Батько і син // Газета «Літературна Україна». №11 (5794). 16 березня 2019 р. С.12.

Любов до рідного краю, до України, велика працездатність Валерія Івановича, особливо на ниві краєзнавства,  є хорошим прикладом для краєзнавців Донеччини.

Від імені земляків бажаю очільникові краєзнавців Донецького краю здоров’я, нових творчих досягнень, щедрих врожаїв на видавничій ниві та на землі.

Повний текст покажчика

Тетяна Лисак,
відповідальний секретар
Донецької обласної організації НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *