Визначено переможців Всеукраїнського конкурсу учнівської молоді «Український борщ – національний бренд кулінарної культури»

Банер-борщ317 червня 2021 р. об 11.00 в онлайн режимі організатори Всеукраїнського конкурсу учнівської молоді «Український борщ – національний бренд кулінарної культури», Київська Мала академія наук учнівської молоді спільно з Національною спілкою краєзнавців України, Українським державним центром національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, оголосять його переможців.

Посилання для онлайн-участі
Ідентифікатор конференції: 928 1415 9130
Код доступу: 170621

Метою конкурсу, в якому впродовж квітня – травня 2021 р. взяли участь понад 250 учнів з усіх куточків України, стали підтримка внесення страви до списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО та популяризація нематеріальної культурної спадщини України, зокрема національної кухні через знайомство з її кулінарними традиціями.

За посиланням знаходяться відео переможців та інші цікаві роботи.

У заході візьмуть участь відомі науковці, освітяни, громадські діячі, представники вищих органів державної влади, Міжнародної організації ЮНЕСКО в Україні та ЗМІ: Ірина Поліщук, директор КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді»; Олександр Реєнт, голова Національної спілки краєзнавці України; Сергій Неділько, директор Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді; Михайло Поплавський, президент Київського національного університету культури і мистецтв; Еміне Джапарова, Перший заступник Міністра закордонних справ України; Світлана Фоменко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України та ін.

Юних дослідників, які готували оригінальні відео сюжети про історію та особливості приготування борщу в їхній місцевості, оцінювали фахівці в галузі етнології, фольклору, краєзнавства, культурної спадщини та ресторанного бізнесу: доктор історичних наук Руслана Маньковська (голова журі), кандидати історичних наук Володимир Щибря, Сергій Сіренко, Юлія Крикун, молодший науковий співробітник Олександр Головко, шеф-кухар Євген Клопотенко. Переможці та учасники конкурсу будуть відзначені дипломами, грамотами, сертифікатами та подарунками.

Результати Конкурсу будуть розміщені на сайті Комунального позашкільного закладу «Київська Мала академія наук учнівської молоді» та Національної спілки краєзнавців України.

Контакти для додаткової інформації – Єлизавета Моїсеєнко, 067 707 87 62

Посилання для онлайн-участі
Ідентифікатор конференції: 928 1415 9130
Код доступу: 170621

 

ОРГКОМІТЕТ

One thought on “Визначено переможців Всеукраїнського конкурсу учнівської молоді «Український борщ – національний бренд кулінарної культури»”

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *