Звіт про діяльність Вінницької обласної організації НСКУ за 2016 р.

У рамках підготовки до проведення чергового VI з’їзду Національної спілки краєзнавців України публікуємо звіт про діяльність Вінницької обласної організації за 2016 рік.

Звіт про діяльність Вінницької ОО НСКУ в 2016 р.
(повний текст)

Вінниця_звіт_титулЗа звітний період обласний осередок під керівництвом доктора історичних наук, професора ГАЛЬЧАКА Сергія Дмитровича самостійно організував, долучився до організації або взяв участь у більше, ніж 70 заходах, проектах та ініціативах.

Серед них — відкриття пам’ятників та пам’ятних знаків, меморіальних дошок і комплексів;  облаштування й відкриття музеїв; проведення мистецьких фестивалів, краєзнавчих конференцій та круглих столів;  видання краєзнавчої та наукової літератури, публікація збірників статей й проведення презентацій нових видань; проведення й участь у заходах, присвячених вшануванню пам’яті захисників України у війні на Донбасі, Героїв Небесної сотні, ювілейних урочистостях з нагоди державних свят та ін.; відкриття виставок та книжкових стендів; виступи на радіо і телебаченні, публікації в пресі; участь у заходах, організованих Національною спілкою краєзнавців України, тощо.

Діяльність краєзнавців Вінницької області була високо оцінена керівництвом Національної спілки краєзнавців. Зокрема, у 2016 році рішеннями Президії правління високе звання “Почесний краєзнавець України” присвоєно СТЕПАНЮК Вірі Анатоліївні (вчителька Пагурецької ЗОШ І–ІІ ступеней Хмільницького району Вінницької обл.), Почесною Грамотою НСКУ нагороджено ПЕТРЕНКА Володимира Івановича (кандидат історичних наук, доцент Вінницького кооперативного інституту, Заслужений працівник культури України, ) та ін.

Детальніше — у повному звіті.

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *