Краєзнавці провели круглий стіл «Україна та ЮНЕСКО: історія взаємин та сучасна співпраця», присвячений 70-річчю членства України в ЮНЕСКО

30 квітня 2024 р. Національна спілка краєзнавців України провела круглий стіл «Україна та ЮНЕСКО: історія взаємин та сучасна співпраця», присвячений вступу України 12 травня 1954 р. в ЮНЕСКО. Захід відбувся спільно з науковцями Центру досліджень історико-культурної спадщини України Інституту історії України НАН України.

Фото 1

 

Читати далі Краєзнавці провели круглий стіл «Україна та ЮНЕСКО: історія взаємин та сучасна співпраця», присвячений 70-річчю членства України в ЮНЕСКО

Презентація краєзнавчих видань з історії Шишацького краю

17 квітня 2024 року в затишних стінах обласної Полтавської книгозбірні відбулася презентація добірки праць краєзнавців О. Дзюби та В. Магди: «Шишаччина: вчора, сьогодні, завтра», «Голодомор на Шишаччині», «Яресківська експедиція 1921», «Шишаччина», «Яреськи: вчора, сьогодні». Пророблена кропітка робота дослідників стала вагомим внеском в історико-краєзнавчий епос Шишаччини та надійним підґрунтям при вивченні та подальшому дослідженні історії Полтавського краю і Шишаччини зокрема.

Фото 1 Читати далі Презентація краєзнавчих видань з історії Шишацького краю

ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАУКОВГО ДОРОБКУ ПОЛТАВСЬКИХ КРАЄЗНАВЦІВ

17 березня 2024 року відбулася презентація наукового доробку краєзнавця, дослідника рідного краю, члена Полтавської обласної організації НСКУ Олександра Сірого. Автор зібрав у бібліотеці с. Грунь Охтирського району Сумської області (в минулому – м. Грунь Зіньківського повіту Полтавської губернії) місцевих мешканців, щоб розповісти їм про славну козацьку історію свого краю, зокрема Грунську сотню, відомі роди і події, пов’язані з їх Батьківщиною.

1 Читати далі ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАУКОВГО ДОРОБКУ ПОЛТАВСЬКИХ КРАЄЗНАВЦІВ

Запрошуємо на засідання Клубу історичної книги за участю краєзнавців Донеччини

Запрошуємо на засідання Клубу історичної книги за участю краєзнавців Донеччини та презентацію історико-краєзнавчого альманаху №2 «Донеччина: минуле і сучасність» Читати далі Запрошуємо на засідання Клубу історичної книги за участю краєзнавців Донеччини

На Прикарпатті визначено й відзначено авторів найкращих книжок 2023-го

На Прикарпатті було проведено конкурс «Краща книга Прикарпаття 2023», визначено і лавреатів заснованої 2012 року ОО НСКУ обласної премії «Краща краєзнавча книга 2023».

Фото 1

Читати далі На Прикарпатті визначено й відзначено авторів найкращих книжок 2023-го

ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ НА ЧЕРКАЩИНІ

Краєзнавці Черкащини з нагоди 210-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка долучились до проведення ряду національно-просвітницьких шевченківських заходів.

Т.Шевченко Читати далі ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ НА ЧЕРКАЩИНІ

Національна спілка краєзнавців України – суб’єкт у сфері медіа

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення підтвердила та зареєструвала НСКУ, як суб’єкт у сфері друкованих медіа (Рішення №800 від 14 березня 2024 р.).

Фото 1 Читати далі Національна спілка краєзнавців України – суб’єкт у сфері медіа

Запрошуємо на ХVІ Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію

Запрошуємо Вас взяти участь у ХVІ Всеукраїнській науковій історико-краєзнавчій конференції «Українське краєзнавство у викликах російсько-української війни: науково-дослідний та суспільний потенціал»Фото 1 Читати далі Запрошуємо на ХVІ Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію

КОНФЕРЕНЦІЯ ПРО РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКУ ВІЙНУ В ХКТЕІ

1 березня 2024 р. на базі Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту пройшла ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Хмельниччина в умовах війни росії проти України: рік 2023» (Голова організаційного комітету – Юрій Телячий, президент ХКТЕІ, д.і.н., проф., голова Хмельницької обласної організації НСК України).

Банер_фото

Читати далі КОНФЕРЕНЦІЯ ПРО РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКУ ВІЙНУ В ХКТЕІ

Член Президії НСКУ Олег Бажан   узяв участь у авторській програмі Світлани Леонтьєвої «Код ідентичності» на телеканалі «ДІМ», присвяченій яскравим особистостям руху шістдесятників

Олег Бажан ділиться історією про Івана Світличного, якого називали “архітектором шістдесятницького руху”, і який в своїй однокімнатній квартирі організовував зустрічі шістдесятників, літературні читання та обговорення стратегій опозиційної діяльності. Більше дивіться за посиланням.

О.Бажан