Відійшов у вічність відомий краєзнавець, Заслужений журналіст України Ситник Анатолій Андрійович

А.А.Ситник9 лютого 2021 року мало виповнитися 75 років відомому українському краєзнавцю, громадському діячу та журналісту Ситнику Анатолію Андрійовичу (1946–2021).

Утім, на жаль, його серце перестало битися незадовго до цієї дати — 9 січня 2021 року.

А.А.Ситник на початку 1990-х років стояв біля витоків інституційного оформлення краєзнавчого руху в Україні, упродовж тривалого часу входив до складу керівних органів Національної спілки краєзнавців України (1991–2016), майже 15 років займав посаду відповідального секретаря НСКУ.

У 1993 році він сприяв відновленню журналу “Краєзнавство”, входив до складу його редакції, публікував хроніку та інформацію про діяльність Всеукраїнської спілки краєзнавців України.

У 1996 році А.А.Ситнику було присвоєно звання “Почесний член Всеукраїнської спілки краєзнавців”. У 2015 році він став лауреатом Премії імені академіка Петра Тронька у номінації «за внесок у музейну та пам’яткоохорону справу».

Національна спілка краєзнавців України з глибоким сумом зустріла звістку про те, що Ситник Анатолій Андрійович відійшов у вічність та висловлює щирі співчуття родині, близьким, колегам, усім, хто знав і працював із ним.

            Вічна пам’ять!

One thought on “Відійшов у вічність відомий краєзнавець, Заслужений журналіст України Ситник Анатолій Андрійович”

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *