Суспільна та культурна діяльність родини Кочубеїв у с.Дубовичі (кінець XVII – початок XX ст.)

Родина КочубеївВийшов друком історико-краєзнавчий нарис “Суспільна та культурна діяльність родини Кочубеїв у с.Дубовичі (кінець XVII – початок XX ст.)”, рецензентом якого виступив голова НСКУ, член-кореспондент НАН України Олександр Реєнт.

Іванченко Л.А., Зіборова І.В., Проценко Л.Г. Суспільна та культурна діяльність родини Кочубеїв у с.Дубовичі (кінець XVII – початок XX ст.): історико-краєзнавчий нарис. – К.: НУБіП України, 2017. – 158 с.

Книга рекомендована до друку на засіданні Президії Національної спілки краєзнавців України 29 травня 2017 р.

Історико-краєзнавчий нарис про село Дубовичі та родину Кочубеїв, яка з 1688 р. і до 1918 р. проживала на хуторі Ретик та в містечку Дубовичі частково передає генеалогічне дерево роду Кочубеїв. І в роки історичних лихоліть, і в роки процвітання родина дбала про добробут людей та розквіт краю, де проживала – зводили церкви, відкривали школи, розвивали дрібну мануфактуру. До тексту залучено відомості зі статистичного опису Сіверщини, які дозволяють ширше поглянути на діяльність родини Кочубеїв. Зокрема, висвітлено характер господарювання у маєтках сіл Дубовичі та Згурівка; вплив родинних зв’язків Кочубеїв на статус, роль і місце Дубович в середині XVII – на початку XX ст. Складено короткі характеристики причин кар’єрного росту окремих представників родини, вказано нагороди, описано державну діяльність.

“Краєзнавча праця буде корисна сучасним меценатам, для яких родина Кочубеїв має слугувати прикладом у ставленні до власної малої Батьківщини, її історії та людей” – слушно зауважив у рецензії Олександр Реєнт.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *