Руслана Маньковська та Олег Бажан — гості телепрограми “Літопис. Відлуння віків”

Члени Президії Національної спілки краєзнавців України, заступник голови Спілки, кандидат історичних наук Руслана Маньковська та заступник головного редактора журналу “Краєзнавство”, кандидат історичних наук Олег Бажан взяли участь у програмі “Літопис. Відлуння віків”, яка вийшла в ефірі телеканалу “Глас”.

“Вітчизну люблять не за те, що вона визначна, а за те, що вона своя. Ця слова римський філософ Сенека сказав дві тисячі років тому і їх згадують донині. Навіть у вирі буденних турбот ми знаходимо час помилуватися природою рідного краю та поцікавитися його історією” — зауважив на початку розмови, яка тривала більш, ніж півгодини, журналіст Василь Шандро.

Бесіда була присвячена історії розвитку краєзнавства (особливу увагу приділили репресивним діям радянської влади) і сучасним тенденціям, ролі Національної спілки краєзнавців України та окремих краєзнавців-ентузіастів у цьому процесі, 90-річчю журналу “Краєзнавство”, музейним установам, співпраці із Малою академією наук України тощо.

“Потреба знати історію свого рідного краю, своєї малої Батьківщини, мабуть, закладена в кожній людині. І краєзнавство є важливим інструментом цього пізнання” — зауважила Руслана Маньковська.

“Краєзнавство як галузь науки розраховане на масового поціновувача, який, можливо, і не володіє певним інструментарієм науковця, але прагне дослідити звідки походить його родина і де знаходяться його корені” — доповнив Олег Бажан.

Гості студії довели, що краєзнавство набуває все більшої популярності серед різних вікових категорій населення та наголосили на необхідності приділення йому належної уваги з боку державних органів влади.

Із повним записом розмови можна ознайомитися переглянувши відповідне відео на youtube-каналі Національної спілки краєзнавців України.

2 thoughts on “Руслана Маньковська та Олег Бажан — гості телепрограми “Літопис. Відлуння віків””

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *